Revizyon Burun Estetiği – Revizyon Rinoplasti

Burun estetiği ameliyatları estetik cerrahi uygulamaları içerisindeki en komplike işlemlerden bir tanesidir. Burun estetiği ameliyatlarında estetik cerrahın güzellik görüsü ve anlayışı yanında yeterli tecrübe ve beceriye sahip olması, başarılı bir sonuç için mutlaka gereklidir. Bu durumda malesef ehil ellerde gerçekleştirilemeyen burun estetiği ameliyatları sonrasında istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılmaktadır. Bunun yanısıra hastanın beklentisi iyi analiz edilmeden gerçekleştirilen burun estetiği operasyonları sonrası hasta memnuniyetsizliği yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda önceden ameliyat edilmiş burunu düzeltmek için gerçekleştirilen ikinci burun estetiği operasyonlarına sekonder rinoplasti, üçüncü burun estetiği operasyonlarına ise tersiyer rinoplasti şeklinde isimler vermekteyiz. Bu işlemlerin tamamını ise revizyon rinoplasti olarak adlandırmaktayız.

Revizyon rinoplasti operasyonu kimler tarafından yapılmalıdır?

Daha önceden ameliyat edilmiş bir burunu düzeltebilmek, bir burun estetiği operasyonuna göre çok daha zordur. Sizden önce yapılan ameliyat ile burun yapısı ve anatomisi bozulmuştur ve dokular birbirine yapışıkdır. Bu sebeple sekonder rinoplasti operasyonları mutlaka burun estetiği konusunda uzmanlaşmış bir estetik cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır.

Revizyon rinoplasti operasyonunun burun estetiği ameliyatına göre farkı nedir?

Bozulmuş olan bir yapıyı yen baştan onarmak ve fonksiyon sağlamak gerektiğinden deneyim gerektiri. Ayrıca burun dokusunun bozulmuş kıkırdak ve kemik yapısını yeniden oluşturmak gerektiğinden sıklıkla doku ihtiyacı olmaktadır. Bu doku ihtiyacı genellikle kişinin kendi kulak kıkırdağı, kaburga kıkırdağı veya leğen kemiğinden sağlanmaktadır. Ancak kadavra kıkırdağı yada kemiğide bu amaçla başarıyla kullanılmaktadır.

Revizyon burun estetiği ameliyatında kaburga yada kulak kıkırdağı kullanılması şartmıdır?

Genellikle buna ihtiyaç duyulsada bazen septum dediğimiz burun kıkırdağına dokunulmayan vakalarda kaburga yada kulak kıkırdağına ihtiyaç kalmaz. Yani burun kıkırdağı başarılı bir şekilde kullanılır. Bunun dışında mevcut problem kıkırdak alımını gerektirmiyorsa, kaburga yada kulaktan kıkırdak alınmadan sekonder burun estetiği yapılabilir.

Kıkırdak ve kemik doku dışında revizyon burun estetiği ameliyatlarında ne kullanılabilir?

Yağ enjeksiyonları, fasya dokusu, dermis dokusu bu ameliyatlarda kullanılabilmektedir.

Revizyon rinoplasti olgularında sıklıkla görülen problemler nelerdir?

Sekonder rinoplasti için başvuran hastalarımızda sıklıkla burun ucu eğriliği, burun ucunun düşük olması, burnun basık ve çökük olması, burun sırtının dar olması, nefes alma problemi, ters v deformitesi, burunda asimetri problemleri gözlemlenir. Tüm deformitelerin ayrıntılı analizi ve bu problemlere yönelik ameliyat planlaması yapılması başarılı bir sonuç için oldukça önemlidir.

Revizyon burun estetiği ameliyatı ne kadar sürer?

Revizyon rinoplasti genel anestezi altında yapılır ve deformitenin ağırlığına göre 2,5 ile 4 saat arasında değişen bir operasyon süresi söz konusudur.

Revizyon burun estetiği ile nefes alma problemi düzeltilir mi?

Burun estetiği sonuçlarından memnun olmadığı için bana başvuran pekçok hastada aynı zamanda ciddi nefes alma sorunları bulunduğunu görürüz. Yapılan burun estetiği sırasında burun kıkırdak ve kemik yapılarının bozulması sıklıkla bu nefes alma probleminin sebebi olmaktadır. Pekçok hastam tarafından sadece iyi nefes alabilmek için dahi olsa bu ameliyatı olmak istediklerini sıklıkla duymuşumdur. Sekonder rinoplasti ameliyatı ile yapılan kıkırdak ve doku eklemeleri sayesinde nefes alma probleminiz giderilir ve sağlıklı nefes almaya başlarsınız. Buradaki önemli nokta bozulmuş olan yada iyi düzeltilememiş yapıların tespit edilip gerekli düzeltme ve onarımın yapılmasıdır.

Burnumdaki problemler daha basit bir girişimle düzeltilemezmi ?

Bazen sekonder rinoplasti ( revizyon burun estetiği ) için başvuran hastalarımız, kıkırdak veya kemik alımı işlemlerinden ve tekrar bir burun estetiği operasyonu geçirmekten çekinirler. Bu gibi durumlarda kişiyi ençok rahatsız eden probemleri çözmek üzere bir ameliyat planlaması yapılabilir. Böylelikle daha büyük ve ciddi bir operasyondan kaçınılarak, sadece hastanın temel şikayetlerini giderici yada hafifletici bir operasyon gerçekleştirilmiş olur.

Sadece dolgu ile burun çöküklüğü giderilemezmi?

Dolgu uygulamaları ile burun çöküklüğü tabiki giderilir. Oldukça başarılı sonuçları oan ve hasta menuniyetinin yüksek olduğu bir yöntemdir. Ancak sonuçların kalıcı olmaması bir dezavantajdır. Kullanılan dolgu maddesinin içeriğine göre 18 ay ile 3 sene arasında değişen kalıcılık söz konusudur. Bu sebeple birkaç dolgu uygulaması sonrasında kıkırdak yada yağ dolgusu ile kalıcı sonuç sağlanması mümkündür.