iz silme tedavisi

Bazı doğuştan gelen doğum lekeleri veya yaşanan kazalar sonucu deri üzerinde oluşan lekeler özellikle yüzde ve vücudun görünen bölgelerinde olduğunda önemli bir problem olabilir. Yara izi, yanık izi, kaza izi, kesik izi ve doğum lekeleri için günümüzde iz silme estetiği ya da iz silme tedavisi uygulanabilir.

İz silme tedavisi ya da iz silme estetiği, yara izi, yanık izi, ameliyat izi, kesik izi, jlet izi ve doğum lekeleri için uygulanan tedavi, izi giderme yöntemlerini kapsar.

Yanık izi Tedavisi

Yanık izi tedavisi günümüzde en iyi sonuç elde edilen iz silme uygulamalarından biridir.

Bu konuda birden fazla tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. Ancak bir estetik cerrah olarak belirtmem gerekir ki, yanık izi tedavisi için hemen bütün vakalarda krem ya da haplar sonuç sunmaktan uzaktır. Hatta genellikle başka problemlere de neden olabilirler.

 Yanık izi tedavisinde kullanılan yöntemler şöyle sıralanabilir: Bir doku şişirme tekniği olan balon yöntemi, deri yaması, yağ enjeksiyonu, kök hücreden zengin yağ ile enjeksiyon, PRP tekniği, peeling, fraksiyonel lazerle iz silme tedavisi gibi farklı tekniklerden uygun olan tercih edilebilir.

Yara izi yada dikiş izi estetiği

Çok sık görülen iz tedavisi baş vurularından biri de yara izi veya ameliyatlar, dikişler sonrası oluşan izlerle ilgilidir. Böyle durumlarda izin görünümünün azaltılmasına yönelik bir tedavi tercih edilebilir. Ayrıca dolgu teknikleriyle de izin belirgin görünümü azaltılabilir.

Jilet izi estetiği

Erken gençlik döneminde bazı ergenlik sorunları ve beraberinde gelen tetikleyici etkenler kişinin jiletle kendi vücuduna zarar vermesine neden olabilmektedir. Toplumda sanıldığından daha yaygın olan bu durum kişinin gelecek yıllarda söz konusu izlerden kurtulmak istemesiyle sonuçlanır. Bu durumda doku genişletici balon tekniği, deri grefti, skar revizyonu gibi estetik cerrahi işlemleriyle iz silme tedavisi yapılabilir. Ayrıca lazerle jilet izi silme ve dermabrazyon teknikleriyle de iz giderilebilir.

İz estetiği işlemleri hastanede mi yapılır ?

Lazerle iz silme tedavisi, kimyasal peeling, skar revizyonu, PRP işlemleri muayenehane koşullarında ve lokal anesteziyle yapılmaktadır. Doku genişletici balon, deri grefti, yağ dokusu enjeksiyonu gibi iz silme tedavisi ameliyatları ise genel anestezi altında ve hastane koşullarında yapılmaktadır.

Genel olarak iz silme tedavisi sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Güneşten ve UV ışınlarından korunmak her türlü iz estetiği sonrası sonucun iyileştirilmesi açısından çok önemlidir. Silikonlu iz kremlerinin yada silikon blokların kullanımı, yaranın nemli tutulması, iz silme tedavisi sonrası genel olarak dikkat edilmesi gereken noktalardır.